top of page

Taking inspiration from the unique characteristics of the existing house include the steel Hope's windows, glass block and minimal white palette, we rationalized the awkwardly organized spaces, improving flow, storage, and creating a cohesive design vision with a Bauhaus spark. An addition containing a first floor, accessible, primary suite includes a bedroom and a dressing room with views out to the river, and an adjacent portion of the existing house was renovated to include a bathroom with a curbless shower and a generous workspace. The tiny kitchen was converted into a mud room with an inviting street entry and a new kitchen in the front of the house creates a welcoming facade. The kitchen, dining room and living room were opened up to facilitate the flow between spaces. The second floor bedrooms were lightly reconfigured with much-needed storage, and the bathrooms were updated to maximize the use of their small footprints and utilize fun, geometric patterned tiles to bring a fresh look with a nod to the traditional black and white bathroom.

Architecture & Interiors:  In collaboration with Smith & Vansant Architects

GC:  Hillside Builders LLC

Photography:  Rob Karosis

bottom of page