top of page

This new construction house nestles in the trees on a steep, narrow site on a Vermont lake. The busy family of four requested the use of low maintenance exterior materials, so we developed a palette of Corten steel and fiber cement board siding and thermally modified wood slatted elements. The home includes several outdoor spaces from which to enjoy the lake, including a deck adjacent the dining room, a small deck outside the primary bedroom, a screen porch off of the living room, and a terrace at the lake level shaded by a steel and wood pergola, as well as an outdoor shower. A neutral palette dominates the interiors with warmth and texture coming from the natural materials of wood and the dynamic natural stone in the kitchen. Respecting the 100' shoreland setback provides the house with some privacy while still allowing views of the lake from nearly every room. A triple-glazed timber wall staircase pulls light into the house and serves as a sculptural centerpiece.

Architecture & Interiors:  In collaboration with Smith & Vansant Architects

GC:  G.R. Porter & Sons

Photography:  Rob Karosis

bottom of page